LÄNGE LEVE EVILVALLE! o7
NO-CARB MONSTERCAVEMAN ULTRASEX DIET (with sources)
|
2012-11-29,23:44,
Inlägg: #41
|
|||
|
|||
NO-CARB MONSTERCAVEMAN ULTRASEX DIET (with sources)
Jag skriver inte detta för att basha utan för att jag har ett hat mot LCHF.
golvmopp Skrev:Vilken är anledningen till att man ska anamma en no-carb kost? Till att börja med finns det många vetenskapliga belägg för att insulin-resistens och sjukdomar därutav (diabetes) påverkar testosteron-halten i din kropp negativt, alltså är det ur ett långsiktigt perspektiv en definitv fördel att hålla koll på sitt intag av kolhydrater. Hur menar du här? Insulin-resistens får du inte bara av högt blodsocker. Vasslepulver t.ex. vilket är rent protein ger ett skyhögt proteinpåslag. Eller är du en av de som går hardcore? Citat:De mentala effekterna, å andra sidan, är betydligt påtagligare. Det här är kostens motsvarighet till no-runk. De vetenskapliga teorierna bakom varför människor som anammat en no-carb-kost känner av humörsvängningar, ökad energi och sexlust (sound familiar?) sägs bero på att kostens låga insulinpåslag positivt påverkar kroppens adrenalin- och testosteron-utsöndring. Det enda jag kan säga är att samma förändring jag gradvis känner av att inte runka infinner sig inom ett par dagar efter att man droppar alla kolisar. Social pansarvagn är bara förnamnet. Humörsvängingar behöver givetvis inte betyda att du får mer testosteron. Ökad energi, var? Inte på gymmet iaf vad jag har läst och hört från andra. Ökad sexlust pga av mindre insulintoppar? Det väljer jag knappast att tro på om du inte har forskning att testot ökar markant. Citat:Genom att ta bort kolhydrater ur kosten kommer kroppen att få sin energi från fettförbränning och glukoneogenes (syntetisering av glukos i levern via sammanslagning av amino- och fettsyror) istället för att använda sockerarter från kosten. Varför är detta en fördel? Problemet med insulinpåslag är att samtidigt som insulinhalten är höjd avstannar i princip fettförbränningen helt, vilket gör att man begränsas till musklernas glykogenreserver, som anses uppgå till någonstans mellan 1500 och 3000 kalorier (eller drygt 90 minuters tung fysisk aktivitet). Glukoneogenes i samband med hög protein och kolhydratsnål diet ökar ju energiförbrukningen, visst, men hur du får ihop det men insulinpåverkan vet jag inte. Efter fysisk aktivitet så bidrar högt insulinpåslag däremot till ökad muskeltillväxt. (Baserat att man inte för många insulintoppar). Citat:På en no-carb-kost är insulin-nivån permanent låg, vilket betyder att kroppen alltid förbränner fett, och att du använder kroppens fettreserver, som beroende på din storlek varierar mellan 100.000-200.000 kalorier. Detta gör att du i jämförelse med en kolhydratsätande atlet, avseende uthållighet och GPP, kommer att ha ett klart övertag. Du kan vara trött, hungrig och allmänt miserabel, men fortfarande ha motivationen och energin till att sticka ut och jogga en halvmil. Genom att supplementera en no-carb-kost med kreatin säkerställer du att du inte kommer att hamna på efterkälken avseende explosivitet heller. Du verkar tro att det endast är kolhydrater som skapar insulinpåslag, vilket inte stämmer. Jag förstår inte heller din första mening, högt insulinpåslag hjälper till fettinlagringen ja, men det är fortfarande kcal in vs ut som gäller. Du kan ligga på högt insulinpåslag och gå ner i vikt och fett om du ligger på minus, och gå upp i vikt om du ligger på lågt insulinpåslag men plus. Folk verkar också glömma att normalt är det fettet man äter som lagras som kroppsfett, bara vid långvarig överätning lägger som kolhydraterna som fett. Problemet med LCHF är den enorma överdriften av insulinets betydelse. Sen kan du få se denna: Citat:n additional analyses, we found that discrepancies in the GI value assignment to foods possibly explain differences in GI associations with diabetes within the same study population. In conclusion, an expansion of the GI tables and systematic GI value assignment to foods may be needed to improve the validity of GI values derived in such studies, after which GI associations may need reevaluation. Our study shows that digestible carbohydrate intake is not associated with diabetes risk and suggests that diabetes risk with high-GI and -GL diets may be more modest than initial studies suggested. http://jn.nutrition.org/content/early/20...l.pdf+html Där har man iaf forskat fram att det inte finns någon koppling mellan GI eller kolhydratsintag och diabetes typ 2. Citat:[SIZE="1"]KÄLLOR: Din första källa försökte jag läsa ordentligt men det gick inte. Man får inte läsa om utförandet hur de mätte detta, vad för aktivitet de utgjorde osv. Din andra källa generaliserar GI som att det skulle vara samma som II (insulinpåslag). Jordnötter t.ex. har ett lågt GI men ett dubbelt så högt insulin index. http://www.mendosa.com/insulin_index.htm Life is a game.
|
|||
« Nästa äldre | Nästa nyare »
|
Möjligen relaterade ämnen... | |||||
Tråd: | Skapare | Svar: | Visningar: | Senaste inlägg: | |
Min träningsplan & diet [tipsa gärna!] | Entreprenören | 11 | 8,399 |
2013-11-28,17:59 Senaste inlägg:: Entreprenören |
|
Diet 101 | Captain Mike | 1 | 1,233 |
2012-12-20,12:07 Senaste inlägg:: Captain Mike |
Användare som tittar på tråden: 14 Gäst(er)
{myadvertisements[zone_2]}